Nógrád megye > Salgótarján - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Nógrád megye > 8 weboldal. Kategória leírása: Nógrád megyei települések bemutatása. Nógrád megyei önkormányzatok honlapjai. Önkormányzati portálok.

salgotarjan.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Állás - Nógrád
http://www.jofogas.hu/nograd/uzlet-allas?ca=13_a&cg=6000

Álláshirdetések Nógrádban! Szeretne munkát találni Nógrádban, de nem tudja hogyan fogjon hozzá az álláskereséshez? Keresse fel weboldalunkat és válogasson állásajánlataink közül vagy adja fel saját, fényképes álláshirdetését most ingyen!

Állás - Nógrád
Nógrád megye honlapja
http://www.nograd.net/

Idõszámításunk kezdetén a nomád, állattenyésztõ jazigok és quadok lakták a területet. Az észak felé irányuló kereskedelmi útvonal mentén alakult ki a terület elsõ települése, Philecia (Fülek). A két népcsoport - amely elveszett a történelem sodrában - 173-ban Diósjenõ mellett ütközött meg Marcus Aurelius csapataival. Késõbb a gall eredetû cotinok, a kelta ozok és germán törzsek éltek itt, akiket az újabb, keletrõl érkezõ népcsoportok váltottak fel. 568 - 602 között bolgár - török - szláv törzsek birtokolták a területet.

Nógrád megye honlapja
Ballassagyarmat
http://www.balassagyarmat.hu/

Balassagyarmat kedvező fekvésének köszönhetően már jóval a honfoglalás előtt lakott hely volt. Máig nem bizonyított, de valószerűnek tekinthető az a feltételezés, mely a Ptolemaiosz Klaudiosz, a neves ókori tudós Kr. u. 150 körül írt művében szereplő Iscenum-Uskenon nevű települést, kelta-jazig kereskedelmi központot Balassagyarmattal azonosítja. A vidéken már a rómaiak idején fontos útvonalak futottak át, melyek Pannóniát az északi és keleti területekkel kötötték össze. A középkorban ilyen fontos útvonalnak számított az Ipoly völgyében a Kassa-Visegrád, majd budai út. Az Ipoly folyó átkelésre alkalmas helyei így természetes forgalmi csomópontoknak számítottak. Ezt a lehetőséget, mint medenceközpontnak Balassagyarmatnak sikerült a legjobban kihasználni.

Ballassagyarmat
Pásztó
http://www.paszto.hu/

Pásztó az évszázadok során mező- és kereskedővárosként vált ismerté. Egyidőben járási székhelyként jegyezték. Jelenleg a térség kulturális és gazdasági központja. Vonzáskörzetéhez 26 település, mintegy 30 ezer lakosa tartozik. A város lakóinak száma - Hasznos és Mátrakeresztes városrészekkel együtt - csaknem tízezer fő.

Pásztó
Szécsény
http://www.szecseny.hu/

Szécsény Nógrád megye északi részén, a szlovák határnál, a 22-es főút mentén fekszik. Földrajzi koordinátái: ÉSZ.48 fok 5 perc, KH 19 fok, 32 perc.

Szécsény
Nógrád Községi Önkormányzat
http://nograd-var.hu/index.htm

Hazánk legrégibb kővárai közé tartozik a szabálytalan alaprajzú, belsőtornyos és belső várból álló nógrádi vár. A vár keletkezésének pontos idejét nem ismerjük, de azt tudjuk, hogy a kezdetleges formában épült földvár már a népvándorlás korában fennállott. A későbbiek során az itt élt szláv és bolgár törzsek ezt felújították, megerősítették, és talán ez időben vetették meg a kővár alapjait is, melyet Novigrádnak, Újvárnak neveztek.

Nógrád Községi Önkormányzat
Nógrád megye - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%B3gr%C3%A1d_megye

Nógrád megye az ország északi részében található. Északról Szlovákia, keletről Borsod-Abaúj-Zemplén megye, délkeletről Heves megye, délnyugatról Pest megye határolják. Megyeszékhely: Salgótarján. A megye területe 2544 km2, ez az ország területének mindössze 2,7%-a, ezzel Nógrád a második legkisebb területű megye.

Nógrád megye - Wikipédia
Rétság
http://www.retsag.hu/

Ha a kisváros történelmében búvárkodunk, egyértelműen megállapíthatjuk, hogy az a tényező volt reá igazán jelentős hatással, hogy fontos közlekedési útvonal mentén fekszik. Századokon át működött itt a postakocsik stációja, ezért vált a körzet közigazgatási központjává, ennek köszönheti napjainkban a korszerű ipar megtelepülését. Az oklevelek keltezése igazolja, hogy maga a második honalapítónak nevezett IV. Béla királyunk is gyakorta átvonult rajta, mikor kedvenc vadászterületei felé vonult.

Rétság
Hirdetések
Oldal leírása
salgotarjan.wyw.hu: Nógrád megye: Salgótarján tematikus katalógus. Salgótarjáni információk, cégek, nevezetességek.
Gyűjteményünkben 187 válogatott Salgótarján témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 187 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 5008